06-38315156

BLOG

Mijn rol als financieel planner bij scheiding
(2 minuten lezen)

Hans en Mirjam hebben na een huwelijk van 8 jaar besloten ieder hun eigen weg te gaan. Hans trekt in bij zijn nieuwe vriendin. Mirjam wil met dochters Lotte en Sterre in de koopwoning blijven wonen. Lotte en Sterre zijn hier geboren, de hartsvriendinnen wonen in de nabije omgeving en de basisschool is om de hoek. Mirjam heeft een groot sociaal netwerk in de wijk. Haar werk is op een kwartier rijden. Redenen te over om in de vertrouwde woning en omgeving te blijven wonen. Hans werkt op een uur rijden van hun huis en gaat dichter bij zijn werk wonen.

Hun financieel adviseur wordt gebeld om een afspraak te maken, omdat daar de hypotheek is afgesloten. Op zijn vraag of er al een echtscheidingsconvenant is wordt ontkennend geantwoord door Mirjam. Lichte paniek maakt zich meester van de financieel adviseur. Echtscheiding is alimentatie, de hoogte van de alimentatie is onbekend en dus “kan hij niets”. “Bel maar als jullie een convenant hebben” is zijn advies.

De voordelen van een financieel planner als begeleider

Gelukkig komen Hans en Mirjam bij mij terecht. Na een kennismakingsgesprek en een uitgebreide inventarisatie van hun situatie, wensen en doelstellingen breng ik samen met Hans en Mirjam alle onderdelen in kaart die met inkomen en vermogen te maken hebben. Vervolgens heb ik een persoonlijk financieel plan opgesteld. Niet alleen voor de huidige situatie, maar ook voor de toekomst. Dat biedt overzicht en inzicht, waardoor er rust ontstaat in een vervelende periode. Tevens heb ik daarin de opties met de doorgerekende gevolgen opgenomen.

Er is heel veel in de wet geregeld, gelukkig bestaat er ook “regelend recht”, met andere woorden: partijen kunnen in onderling overleg afwijken. Ruimte voor creatieve oplossingen die recht doen aan de belangen van Hans en Mirjam. Na bespreking van het persoonlijk financieel plan hebben Hans en Mirjam de uiteindelijke keuze bepaald en vervolgens heeft de ingeschakelde mediator een echtscheidingsconvenant opgesteld waarmee Hans en Mirjam verder kunnen. Alle vervolgstappen om de echtscheidingsprocedure af te wikkelen heeft de mediator samen met hen genomen.

Ieder zijn vak..

Uiteraard hadden Hans en Mirjam alleen een mediator of ieder een advocaat kunnen inschakelen. Mijn toegevoegde waarde als gecertificeerd financieel planner is dat ik niet alleen op de hoogte ben van de eisen die banken of hypotheekverstrekkers stellen – zodat wordt voorkomen dat u nul op het rekest krijgt bij de bank en opnieuw met uw partner moet onderhandelen – maar de totale financiële situatie nu en in de toekomst inzichtelijk maak. Tevens ben ik specialist op het gebied van de ingewikkelde juridische regelgeving met betrekking tot de eigen woning en uiteraard het pensioen.

Zit je in een soortgelijke situatie? Of wil je graag meer weten over jouw scheiding? Neem gerust contact op!

RTW, ofwel
Roel ter Weele

Vertrouwen, onafhankelijkheid, objectiviteit en oprechte interesse in mensen zijn mijn drijfveren.

Met een jarenlange ervaring in scheidingsbegeleiding weet ik precies hoe alle routes lopen. Zo kan ik je optimaal ondersteunen bij elke fase van de scheiding.

Wat zijn de voordelen van hulp bij scheiding?

Een scheiding is nooit vooraf gepland. Je gaat immers niet trouwen met als doel te scheiden. Bij een scheiding komt veel regelwerk kijken. Er wordt van alles van je verwacht aan documenten en informatie. Hier moet je dan vaak ook nog eens zelf achteraan.

Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van scheidingsbegeleiding:

Zekerheid na de scheiding

Alles netjes geregeld. Voor iedereen die betrokken is. Uiteraard wordt alles in overleg vastgelegd.

Onpartijdig en eerlijk

Een onafhankelijk & betrouwbaar advies voor jullie samen. Er is geen enkel commercieel belang.

Eén centraal aanspreekpunt

In plaats van contact met meerdere partijen en zelf overal achteraan. Bespaart een hoop gedoe.

Echte ervaringen met RTW

"Top Roel! Alles ging heel vlot, super bedankt voor je inzet!" - Amber

Handige informatie

KvK nr: 08219218
BTW nr: NL001347477B11
IBAN: NL68KNAB0255829876

Algemene Voorwaarden

Privacy Statement

Aangesloten bij

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kosteloos het boek 'Hoofdzaken bij Scheiding'.